b_150_100_16777215_00_images_034.jpgPříprava na tuto zkoušku terénního vyhledávání druhého stupně byla dobře plánovaná. Dva lesní terény na zkoušky nám schválil myslivecký výbor, ale byl omezen, proto jsme na trénink vyjížděli i do vzdálenějších oblastí. Těšilo nás, že naši kamarádi pejskaři nám pomáhali, trpělivě vylézali na stromy a povalovali se v různých dírách.

 

b_150_100_16777215_00_images_035.jpgTerén nočního vyhledání byl náročný, ale v porovnání s denním terénem, s pokácenými suchými stromy, zarostlý křovinami a s hlubokými roklemi, nám připadal jednoduchý. Naučili jsme se jej ale zdolávat, zvýšili jsme si kondičku a byli jsme rádi, že z lesa odcházíme zdraví a nic jsme si nezlomili. Odměnou nám byli houby, kterých jsme přinášeli plné náruče a radovali se, že nás alespoň doma za něco pochválí. Před samotnou zkouškou jsme byli zoufalí, když nám označený lesní terén někdo 3x zlikvidoval.

 

b_150_100_16777215_00_images_041.jpgDali jsme do tréninku dost úsilí. Organizačně se nám akce podařila výborně připravit, ale i tak jsme byli zklamaní, když zkouška nevyšla podle našich představ. Jeden pes se před zkouškou vážně zranil, rozhodčí nás překvapila rozmístěním figurantů, ale i to se v praxi může stát. Škoda, že nalezení figuranti neodcházeli z terénu. Tyto zkoušky byli jedny z nejnáročnějších, které jsme doposud pořádali a tak nás alespoň potěšil výrok rozhodčí, že psi předvedli výborné výkony.

 

Za odměnu našim pomocníkům plánujeme pro jejich psy terénní jedničkovou zkoušku.

 

Zkoušku splnili:

ZTV 2 - Květa Kasalová s fenou Gara z Písničky

ZTV 2 - Jitka Tomanová s fenou Cherr z Perštátského mlýna