Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_1342.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_1342.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_1372.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_1372.jpg'
IMG_1342.jpg

Listopadová, uplakaná sobota připadla na cvičení stop a plošného vyhledání u Blechova.  Ověřili jsme si alespoň schopnost lidí a psů pracovat v dešti. Počasí se ale nakonec umoudřilo a začalo se vyjasňovat.

Bohužel z plánovaných tříhodinových stop to nakonec byly jen dvouhodinovky. Terén byl pro stopaře lahůdkový, přechod ze strniště s oranicí, dva druhy louky a dvě polní cesty to dalo dostatek místa pro šest lomů. Kladení první stopy pro Jardovu Agátu bylo tak náročné, že jsem požádala Jirku Nečase o položení druhé stopy pro Jokinu. Jirka se nám až neuvěřitelně jako figurant vypracoval. Na otázku: „ Máš u sebe nějaké předměty?" ochotně roztrhal kapesník, věnoval pouzdro od mobilu a utrhnul si rukáv od trička. No prostě správný kluk. Obě stopy dopadly výborně, psovodi došli obaleni blátem a hrdě vraceli nalezené předměty. Právem zářili spokojeností nad výkonem svých psů. Okolní terény jsme ještě využili na stopy pro mladé i pokročilejší psy.IMG_1372.jpg

A rychle do lesa na plošné vyhledání. Brzy se stmívalo a tak se zakopávalo o kořeny, větve i houby. Zdálo se, že by si psi na ploše dali i větší zátěž, ale Oldovy klobásy provoněly terén tak, že se nedalo odolat, byly s hořčicí, kečupem, chlebem, s čajem a kávou.

Domů jsme se rozjížděli za tmy, ale výcvik stál za to.

 

Fotky si můžete prohlédnout ve fotogalerii - Listopadové stopy.